Wyświetlanie 1–12 z 31 wyników

Adżika Daumantu

7,90 
Sos warzywny , dodatek do zup, dań mięsnych i ryb. Pikantne przyprawy (czerwona papryka), warzywa i aromatyczne zioła z przewagą czosnku, kolendry i kozieradki.  

Batonik kawowy PUPA

1,30 
Pyszny czekoladowy batonik. Smak kawowy w polewie z gorzkiej czekolady. Polecamy. Bardzo dobry!

Chałwa Nikołajewskaja arachidowa

4,00 
Chałwa z pasty orzechowej z kawałkami orzeszków ziemnych. Produkt litewski. 150 gram.

Chałwa Nikołajewskaja arachidowa RED

4,00 
Chałwa z pasty orzechowej. Produkt litewski. 150 gram.

Kiełbasa GAJA salami 180g.

9,50 
Kiełbasa typu  salami, drobno mielona z mięsa wieprzowego z dodatkiem przypraw: gorczyca, pieprz, sól. Wyróżnia się delikatnym smakiem i aromatem. Wędzona na  zimno i podsuszana. Smakuje dzieciom i nie tylko. Wyrób LITEWSKI z masarni  Rokiszko. Polecamy!!!

Kiełbasa wędzona na zimno Jautienos WOŁOWA 200g.

13,50 
Kiełbasa wołowa to produkt o intensywnym kolorze i intensywnym smaku i aromacie, który składa się z najwyższej jakości wołowiny litewskiej i boczku wieprzowego. Stosuje się naturalne ekstrakty czosnku i musztardy, które podczas palenia oddziałują z czarnym dymem, dając kiełbasie intensywny, ekspresyjny smak i aromat.

Kiełbasa wędzona na zimno Kaimo 180g.

11,00 
Litewska kiełbasa wędzona na zimno.

Kindziuk Rokiškio Skilandis 1kg.

59,50 
Kindziuk Rokiškis Skilandis wykonany jest ze starannie wybranych, ręcznie rozdrabnianej litewskiej wieprzowiny, tłuszczu wieprzowego i wołowiny. Wykorzystano naturalne przyprawy, naturalne pęcherze wieprzowe, które po napełnieniu są związane z grubymi sznurami, co pomaga tworzyć idealny kształt i strukturę produktu. Aromaty przypraw i aromat dymu olchowego tworzy dobry, optymalnie dobrany smak, który zadowoli nawet najbardziej wymagające oczekiwania klientów.

Kleties Salami

14,50 
Grubo mielone mięso wieprzowe, wędzone na zimno z przyprawami.

Kwas litewski z beczki 1 litr

8,80 

Kwas litewski z beczki 1 litr - z beczki do buteleczki. Produkowany jest z żytniego ekstraktu słodowego, który składa się z żyta i słodu jęczmiennego. Ten rodzaj kwasu chlebowego jest nieco słodszy od tradycyjnego kwasu chlebowego. Jest to dobry wybór, aby ugasić pragnienie. Istnieje możliwość naturalnych osadów. Kwas chlebowy długo zachowuje wszystkie walory smakowe.

 

Kwas nalewamy do butelek PET o objętości 1 litra.

Kwas jest nalewany w dniu wysłania. Otrzymacie go Państwo następnego dnia. Po otrzymaniu kwas chlebowy przechowujemy w temperaturze 0 - 20° C. Zamknięty oryginalnie fermentuje powoli i nadaje się do spożycia przez około 4-6 dni. Po otwarciu należy spożyć go w przeciągu 3 dni.

Mrowisko 370g

29,00 
Litewski przysmak robiony w Polsce w słynnym Puńsku. Specyficzny przepyszny przysmak. Obok tradycyjnego sękacza bardzo popularne ciasto na miodzie. Trzeba spróbować tego niepowtarzalnego smaku. Ciasto zalicza się do wyrobu ciast regionalnych.