Wyświetlanie 25–48 z 53 wyników

Show sidebar
Zamknij

Kiełbasa GAJA salami

8,50 
Kiełbasa typu  salami, drobno mielona z mięsa wieprzowego z dodatkiem przypraw: gorczyca, pieprz, sól. Wyróżnia się delikatnym smakiem i aromatem. Wędzona na  zimno i podsuszana. Smakuje dzieciom i nie tylko. Wyrób LITEWSKI z masarni  Rokiszko. Polecamy!!!
Zamknij

Kiełbasa suszona Naminė DOMOWA PALCÓWKA

18,50 
Przepyszna litewska kiełbasa suszona - wieprzowo-wołowa z dodatkiem serc wieprzowych.
Zamknij

Kiełbasa suszona Skilandinė

15,00 
Litewska kiełbasa suszona.
Zamknij

Kiełbasa wędzona na zimno Jautienos WOŁOWA

13,50 
Kiełbasa wołowa to produkt o intensywnym kolorze i intensywnym smaku i aromacie, który składa się z najwyższej jakości wołowiny litewskiej i boczku wieprzowego. Stosuje się naturalne ekstrakty czosnku i musztardy, które podczas palenia oddziałują z czarnym dymem, dając kiełbasie intensywny, ekspresyjny smak i aromat.
Zamknij

Kiełbasa wędzona na zimno Kaimo

9,50 
Litewska kiełbasa wędzona na zimno.
Zamknij

Kindziuk Rokiškio Skilandis

57,50 
Kindziuk Rokiškis Skilandis wykonany jest ze starannie wybranych, ręcznie rozdrabnianej litewskiej wieprzowiny, tłuszczu wieprzowego i wołowiny. Wykorzystano naturalne przyprawy, naturalne pęcherze wieprzowe, które po napełnieniu są związane z grubymi sznurami, co pomaga tworzyć idealny kształt i strukturę produktu. Aromaty przypraw i aromat dymu olchowego tworzy dobry, optymalnie dobrany smak, który zadowoli nawet najbardziej wymagające oczekiwania klientów.
Zamknij

Kleties Salami

10,50 
Grubo mielone mięso wieprzowe, wędzone na zimno z przyprawami.
Zamknij

Kwas Gira Rugile

5,00 
Tradycyjny litewski kwas chlebowy, produkowany naturalnymi metodami, aromat pieczonego chleba, skutecznie gasi pragnienie, reguluje metabolizm. Gira Rugile to naturalny kwas chlebowy produkowany przez najstarszy litewski browar – Gubernija, istniejący już od XVII wieku. Gira Rugile wytwarza się naturalnymi metodami według ściśle strzeżonej receptury. Swój wyjątkowy słodkawy smak zawdzięcza żytniemu ekstraktowi słodowemu. Gira Rugile nie tylko skutecznie gasi pragnienie, ale również korzystnie wypływa na organizm. Znajdują się w nim witaminy z grupy B, stymulujące wzrost i rozwój organizmu oraz witamina C wzmacniająca układ odpornościowy, z kolei enzymy i bakterie kwasu mlekowego regulują pracę jelit i trawienie. Dzięki ciemnej butelce, ograniczającej dostęp światła napój zachowuje na dłużej swój naturalny smak i aromat pieczonego chleba.
Hot
Zamknij

Kwas litewski z beczki 1 litr

6,50 

Kwas litewski z beczki 1 litr - z beczki do buteleczki. Produkowany jest z żytniego ekstraktu słodowego, który składa się z żyta i słodu jęczmiennego. Ten rodzaj kwasu chlebowego jest nieco słodszy od tradycyjnego kwasu chlebowego. Jest to dobry wybór, aby ugasić pragnienie. Istnieje możliwość naturalnych osadów. Kwas chlebowy długo zachowuje wszystkie walory smakowe.

 

Kwas nalewamy do butelek PET o objętości 1 litra.

Kwas jest nalewany w dniu wysłania. Otrzymacie go Państwo następnego dnia. Po otrzymaniu kwas chlebowy przechowujemy w temperaturze 0 - 20° C. Zamknięty oryginalnie fermentuje powoli i nadaje się do spożycia przez około 4-6 dni. Po otwarciu należy spożyć go w przeciągu 3 dni.
Hot
Zamknij

Mrowisko 370g

25,00 
Litewski przysmak robiony w Polsce w słynnym Puńsku. Specyficzny przepyszny przysmak. Obok tradycyjnego sękacza bardzo popularne ciasto na miodzie. Trzeba spróbować tego niepowtarzalnego smaku. Ciasto zalicza się do wyrobu ciast regionalnych.
Zamknij

Mrowisko 750g

38,00 
Litewski przysmak robiony w Polsce w słynnym Puńsku. Specyficzny przepyszny przysmak. Obok tradycyjnego sękacza bardzo popularne ciasto na miodzie. Trzeba spróbować tego niepowtarzalnego smaku. Ciasto zalicza się do wyrobu ciast regionalnych.
Zamknij

Old Riga Szprotki 120g

6,90 
Szprotka, lekko wędzona w oleju z dodatkiem ziół i przypraw (szprotki w krystalicznie czystej oliwie) 120g.
Hot
Zamknij

Pieczone paski chleba z czosnkiem

5,80 
Bardzo popularna przekąska do piwa i nie tylko. Chrupiące paski chleba z czosnkiem.
Zamknij

Pik – Nik Rozrywane Paluszki Serowe

8,60 
Rozrywane paluszki serowe Pik-Nik to zdrowy i naturalny produkt spożywczy, bogaty w minerały, białka i witaminy. Zabawna struktura rozrywanych paluszków serowych Pik-Nik bardzo podoba się dzieciom. Biorąc pod uwagę właściwości żywności dla dzieci, rozrywane paluszki serowe są produkowane bez dodatku środków konserwujących, barwników i zawierają bardzo mało soli. Pik-Nik to świeży produkt z serii mozzarella. Jeden zdzieralny kij z sera zawiera 20% zalecanego dodatku dietetycznego (RDA) dla wapnia, 11% w przypadku białka, 10% w przypadku fosforu i 5% w przypadku witaminy A. Najlepiej smakują w temperaturze pokojowej. Produkt jest odpowiedni nawet dla wegetarian, ponieważ w ich kompozycji nie ma enzymów pochodzenia zwierzęcego.
Zamknij

Rokiskio Uszy Wędzone

13,90 
Uszy wieprzowe wędzone na gorąco.
Zamknij

Rolada Litewska z języków wieprzowych

22,50 
Wieprzowe języki wędzone, parzone  z  przyprawami .
Zamknij

Ser Senolių Zanavykų 22% PIECZONY

13,90 
Pieczone twaróg "Senolių Zanavykų" wykonany zgodnie z tradycją regionu Zanavykai. Specjalnie dobrane przyprawy nadają serowi bogaty smak i przyjemny zapach.
Pieczony twaróg jest wykonany z pasteryzowanego mleka krowiego. Gdy ser jest skompresowany, to smarujemy specjalną mieszanką ziół pikantych i solą, a następnie pieczemy. Podczas ogrzewania w piecu lub w mikrofalówce ser ujawnia jego smak i zapach.
Zamknij

Ser Twardy DŽIUGAS Kruszony

9,80 
Twardy ser DŽIUGAS® Mild, dojrzewany 12 mies. – to ser, w którym zaczynają się pojawiać typowe właściwości dojrzałego sera. Ten ser – to przyjemnie cierpki aromat i lekko pikantny smak, delikatnie pieszczący podniebienie. Wyróżniający się kremowym, przy skórce nieco jaskrawszym kolorem. O trwałej, jednolitej ir dobrze łamiącej się teksturze. Dwnaście miesięcy dojrzewany DŽIUGAS® – jak delikatny przysmak, nadający potrawom nasycenie. Posyp tartymi wiórami przygotowaną pizzę, gorące kanapki, dania makaronowe, przyprawiaj steki lub po prostu przygotuj chrupki serowe. Ten ser pasuje też do sosów. Albo…  smakujcie przy aperitifie albo jak deser przy białym wytrawnym winie..
Zamknij

Śledzie klasyczne w oleju 0,240kg

7,00 
Z punktu widzenia składników odżywczych, śledź jest cenny, ponieważ zawiera od 15 do 19 procent białka, jednakże jego największa wartość to aminokwasy. Zawiera on również wiele dobrego cholesterolu - od 14 % do 44 % tłuszczu, witaminy A, B, C, D i E, dużo żelaza, jodu, magnezu, siarki, cynku, sodu i fosforu. Produkty śledziowe oznaczone znakiem Zigmas są dobrze znane i popularne, i są wybierane przez konsumentów, którzy cenią sobie wysoką jakość produktów z testowanych receptur. Opakowanie: 240 g.
Zamknij

Śledzie klasyczne w oleju z zapachem dymu 0,240kg

7,00 
Z punktu widzenia składników odżywczych, śledź jest cenny, ponieważ zawiera od 15 do 19 procent białka, jednakże jego największa wartość to aminokwasy. Zawiera on również wiele dobrego cholesterolu - od 14 % do 44 % tłuszczu, witaminy A, B, C, D i E, dużo żelaza, jodu, magnezu, siarki, cynku, sodu i fosforu. Produkty śledziowe oznaczone znakiem Zigmas są dobrze znane i popularne, i są wybierane przez konsumentów, którzy cenią sobie wysoką jakość produktów z testowanych receptur. Wysokiej jakości olej rzepakowy pozwala utrzymać smak palonego dymu oraz wydłuża termin przydatności do spożycia. Opakowanie: 240 g.
Zamknij

Śledzie Świąteczne w oleju

12,90 
Bardzo smaczne śledzie w skład których wchodzą: suszone pomidory, grzyby, morele, cebula. W oleju, delikatnie solone.
Zamknij

Tradycyjne cepeliny domowe w 45 minut

7,50 
Gotowe suche ciasto do wykonania cepelinów. Prosty sposób na smaczne cepeliny, kartacze. Opakowanie pozwala na wykonanie 8-10 cepelinów.
Zamknij

TWARDY SER DŽIUGAS® DELICATE

16,50 
To już dojrzały ser, w którym czuć subtelne nasycenie. Czysty, ostry , mocny smak elegancji łączy się z delikatnymi aromatami suszonych owoców i sera i rozprzestrzenia się w ustach łatwo topniejącymi kawałkami. Sztywny i przyjemnie łamiący sie. Żółty, koło skórki przechodzący w matowy zielonkawy kolor. Na twardej teksturze figlarnie rozrzucone małe otwory o nieregularnych kształtach. Twardy ser DŽIUGAS® Delicate, dojrzewany 24 mies. – jak harmonia młodości i mądrości. Podany wraz z lampką wybornego wina, przyprawiony chutney z cebuli albo fig, płatkami jagód lub fiołków, dżemem brzoskwiniowym, pomarańczowym lub morelowym, ładnie uzupełni świąteczny stół. A może chcesz chrupiące kawałki moczyć w sosie z suszonych owoców i czerwonego wina? Będziesz czuć subtelne i pikantne połączenie słodyczy.
Zamknij

TWARDY SER DŽIUGAS® MILD

14,50 
To ser, w którym zaczynają się pojawiać typowe właściwości dojrzałego sera. Ten ser - to przyjemnie cierpki aromat i lekko pikantny smak, delikatnie pieszczący podniebienie. Wyróżniający się kremowym, przy skórce nieco jaskrawszym kolorem. O trwałej, jednolitej ir dobrze łamiącej się teksturze. Dwnaście miesięcy dojrzewany twardy ser DŽIUGAS® - jak delikatny przysmak, nadający potrawom nasycenie. Posyp tartymi wiórami przygotowaną pizzę, gorące kanapki, dania makaronowe, przyprawiaj steki lub po prostu przygotuj chrupki serowe. Ten ser pasuje też do sosów. Albo... smakujcie przy aperitifie lub jak deser przy białym wytrawnym winie.