Wyświetlanie 13–24 z 32 wyników

Kindziuk Rokiškio Skilandis 1kg.

54,50 
Kindziuk Rokiškis Skilandis wykonany jest ze starannie wybranych, ręcznie rozdrabnianej litewskiej wieprzowiny, tłuszczu wieprzowego i wołowiny. Wykorzystano naturalne przyprawy, naturalne pęcherze wieprzowe, które po napełnieniu są związane z grubymi sznurami, co pomaga tworzyć idealny kształt i strukturę produktu. Aromaty przypraw i aromat dymu olchowego tworzy dobry, optymalnie dobrany smak, który zadowoli nawet najbardziej wymagające oczekiwania klientów.

Kleties Salami

13,80 
Grubo mielone mięso wieprzowe, wędzone na zimno z przyprawami.

Kwas GERA GIRA koncentrat 9l

7,90 
Opakowanie koncentratu słodu do własnego wykonania i fermentowania kwasu chlebowego GERA GIRA. Skład: słód jęczmienny, słód ryżowy, wyciąg z chmielu, woda, suche drożdże.

Kwas Gira Rugile

7,50 
Tradycyjny litewski kwas chlebowy, produkowany naturalnymi metodami, aromat pieczonego chleba, skutecznie gasi pragnienie, reguluje metabolizm. Gira Rugile to naturalny kwas chlebowy produkowany przez najstarszy litewski browar – Gubernija, istniejący już od XVII wieku. Gira Rugile wytwarza się naturalnymi metodami według ściśle strzeżonej receptury. Swój wyjątkowy słodkawy smak zawdzięcza żytniemu ekstraktowi słodowemu. Gira Rugile nie tylko skutecznie gasi pragnienie, ale również korzystnie wypływa na organizm. Znajdują się w nim witaminy z grupy B, stymulujące wzrost i rozwój organizmu oraz witamina C wzmacniająca układ odpornościowy, z kolei enzymy i bakterie kwasu mlekowego regulują pracę jelit i trawienie. Dzięki ciemnej butelce, ograniczającej dostęp światła napój zachowuje na dłużej swój naturalny smak i aromat pieczonego chleba.

Kwas litewski z beczki 1 litr

8,80 

Kwas litewski z beczki 1 litr - z beczki do buteleczki. Produkowany jest z żytniego ekstraktu słodowego, który składa się z żyta i słodu jęczmiennego. Ten rodzaj kwasu chlebowego jest nieco słodszy od tradycyjnego kwasu chlebowego. Jest to dobry wybór, aby ugasić pragnienie. Istnieje możliwość naturalnych osadów. Kwas chlebowy długo zachowuje wszystkie walory smakowe.

 

Kwas nalewamy do butelek PET o objętości 1 litra.

Kwas jest nalewany w dniu wysłania. Otrzymacie go Państwo następnego dnia. Po otrzymaniu kwas chlebowy przechowujemy w temperaturze 0 - 20° C. Zamknięty oryginalnie fermentuje powoli i nadaje się do spożycia przez około 4-6 dni. Po otwarciu należy spożyć go w przeciągu 3 dni.

Mrowisko 370g

28,00 
Litewski przysmak robiony w Polsce w słynnym Puńsku. Specyficzny przepyszny przysmak. Obok tradycyjnego sękacza bardzo popularne ciasto na miodzie. Trzeba spróbować tego niepowtarzalnego smaku. Ciasto zalicza się do wyrobu ciast regionalnych.

Pieczone paski chleba z czosnkiem 300g

16,00 
Bardzo popularna przekąska do piwa i nie tylko. Chrupiące paski chleba z czosnkiem.

Pik–Nik Rozrywane Paluszki Serowe

9,90 
Rozrywane paluszki serowe Pik-Nik to zdrowy i naturalny produkt spożywczy, bogaty w minerały, białka i witaminy. Zabawna struktura rozrywanych paluszków serowych Pik-Nik bardzo podoba się dzieciom. Biorąc pod uwagę właściwości żywności dla dzieci, rozrywane paluszki serowe są produkowane bez dodatku środków konserwujących, barwników i zawierają bardzo mało soli. Pik-Nik to świeży produkt z serii mozzarella. Jeden zdzieralny kij z sera zawiera 20% zalecanego dodatku dietetycznego (RDA) dla wapnia, 11% w przypadku białka, 10% w przypadku fosforu i 5% w przypadku witaminy A. Najlepiej smakują w temperaturze pokojowej. Produkt jest odpowiedni nawet dla wegetarian, ponieważ w ich kompozycji nie ma enzymów pochodzenia zwierzęcego.

Rolada Litewska z języków wieprzowych

23,90 
Wieprzowe języki wędzone, parzone  z  przyprawami .

SER naturalny śmietanowy 22% 300g

13,90 
Twaróg naturalny śmietanowy 22% tłuszczu.

Ser Twardy DŽIUGAS Kruszony

11,50 
Twardy ser DŽIUGAS® Mild, dojrzewany 12 mies. – to ser, w którym zaczynają się pojawiać typowe właściwości dojrzałego sera. Ten ser – to przyjemnie cierpki aromat i lekko pikantny smak, delikatnie pieszczący podniebienie. Wyróżniający się kremowym, przy skórce nieco jaskrawszym kolorem. O trwałej, jednolitej ir dobrze łamiącej się teksturze. Dwnaście miesięcy dojrzewany DŽIUGAS® – jak delikatny przysmak, nadający potrawom nasycenie. Posyp tartymi wiórami przygotowaną pizzę, gorące kanapki, dania makaronowe, przyprawiaj steki lub po prostu przygotuj chrupki serowe. Ten ser pasuje też do sosów. Albo…  smakujcie przy aperitifie albo jak deser przy białym wytrawnym winie..

Śledzie klasyczne w oleju 1kg

29,00 
Z punktu widzenia składników odżywczych, śledź jest cenny, ponieważ zawiera od 15 do 19 procent białka, jednakże jego największa wartość to aminokwasy. Zawiera on również wiele dobrego cholesterolu - od 14 % do 44 % tłuszczu, witaminy A, B, C, D i E, dużo żelaza, jodu, magnezu, siarki, cynku, sodu i fosforu. Produkty śledziowe oznaczone znakiem Zigmas są dobrze znane i popularne, i są wybierane przez konsumentów, którzy cenią sobie wysoką jakość produktów z testowanych receptur. Opakowanie: 1 kg.