Pik–Nik Rozrywane Paluszki Serowe 160g

15,50 
Rozrywane paluszki serowe Pik-Nik to zdrowy i naturalny produkt spożywczy, bogaty w minerały, białka i witaminy. Zabawna struktura rozrywanych paluszków serowych Pik-Nik bardzo podoba się dzieciom. Biorąc pod uwagę właściwości żywności dla dzieci, rozrywane paluszki serowe są produkowane bez dodatku środków konserwujących, barwników i zawierają bardzo mało soli. Pik-Nik to świeży produkt z serii mozzarella. Jeden zdzieralny kij z sera zawiera 20% zalecanego dodatku dietetycznego (RDA) dla wapnia, 11% w przypadku białka, 10% w przypadku fosforu i 5% w przypadku witaminy A. Najlepiej smakują w temperaturze pokojowej. Produkt jest odpowiedni nawet dla wegetarian, ponieważ w ich kompozycji nie ma enzymów pochodzenia zwierzęcego.

Ser fermentowany DVARO, 240g. Litwa

15,90 
Ser fermentowany DVARO, 240g. Jest wytwarzany przez mistrzów z naturalnie wyselekcjonowanego mleka w serowarskim miasteczku Paswale! Jeden z najstarszych i najpopularniejszych serów

Ser wędzony z kminkiem 230g.

21,90 
Twaróg wędzony z kminkiem 22% tłuszczu 230g. Składniki: tłusty ser 84,96% (mleko, kultury bakterii kwasu mlekowego), pasta kminkowa 4,01% (woda,

TWARDY SER DŽIUGAS® MILD

16,00 
To ser, w którym zaczynają się pojawiać typowe właściwości dojrzałego sera. Ten ser - to przyjemnie cierpki aromat i lekko pikantny smak, delikatnie pieszczący podniebienie. Wyróżniający się kremowym, przy skórce nieco jaskrawszym kolorem. O trwałej, jednolitej ir dobrze łamiącej się teksturze. Dwnaście miesięcy dojrzewany twardy ser DŽIUGAS® - jak delikatny przysmak, nadający potrawom nasycenie. Posyp tartymi wiórami przygotowaną pizzę, gorące kanapki, dania makaronowe, przyprawiaj steki lub po prostu przygotuj chrupki serowe. Ten ser pasuje też do sosów. Albo... smakujcie przy aperitifie lub jak deser przy białym wytrawnym winie.

TWARDY SER DŽIUGAS® PIQUANT

18,00 
Ser średnio dojrzały, łączy w sobie harmonię intensywnych aromatów. Smak soczysty, nieco pikantny, z delikatnie wyczuwalnym smakiem suszonych owoców. Dzięki kryształkom soli jest delikatnie kruchy, co też świadczy o rozpoczynającym się nowym etapie dojrzewania. Wyjątkowo twarda skórka o matowym żółtym kolorze z zielonym odcieniem. 18 miesięcy dojrzewany twardy ser DŽIUGAS® – to doskonały ser na przekąski. Doprawiony miodem i podany z winogronami, oliwkami, orzechami będzie doskonale pasować do wybranego rześkiego wina. Chcesz przyrządzać dania? Ser można dodać do różnych sałatek, makaronów, do dań z ryżem, do pierogów, ten ser doda pikanterii potrawom z kurczaka, jagnięciny lub potrawom z kaczki.

Wędzony ser z czosnkiem 22% tłuszczu.LUKSIU 230G.

21,90 
Składniki: tłusty ser 83,63% (mleko, kultury bakterii kwasu mlekowego), woda, pasta czosnkowa 3,85% (czosnek 25%, cukier, sól, maltodekstryna, skrobia modyfikowana,