Wyświetlanie 13–22 z 22 wyników

Kwas litewski z beczki 1 litr

12,00 

Kwas litewski z beczki 1 litr - z beczki do buteleczki. Produkowany jest z żytniego ekstraktu słodowego, który składa się z żyta i słodu jęczmiennego. Ten rodzaj kwasu chlebowego jest nieco słodszy od tradycyjnego kwasu chlebowego. Jest to dobry wybór, aby ugasić pragnienie. Istnieje możliwość naturalnych osadów. Kwas chlebowy długo zachowuje wszystkie walory smakowe.

 

Kwas nalewamy do butelek PET o objętości 1 litra.

Kwas jest nalewany w dniu wysłania. Otrzymacie go Państwo następnego dnia. Po otrzymaniu kwas chlebowy przechowujemy w temperaturze 0 - 20° C. Zamknięty oryginalnie fermentuje powoli i nadaje się do spożycia przez około 4-6 dni. Po otwarciu należy spożyć go w przeciągu 3 dni.

Mrowisko 370g (do wysylki pakujemy w karton max. 5szt )

42,00 
Litewski przysmak robiony w Polsce w słynnym Puńsku. Specyficzny przepyszny przysmak. Obok tradycyjnego sękacza bardzo popularne ciasto na miodzie. Trzeba spróbować tego niepowtarzalnego smaku. Ciasto zalicza się do wyrobu ciast regionalnych.

Mrowisko 750g ( do wysyłki pakujemy tylko po 4 sztuki max)

76,00 
Litewski przysmak robiony w Polsce w słynnym Puńsku. Specyficzny przepyszny przysmak. Obok tradycyjnego sękacza bardzo popularne ciasto na miodzie. Trzeba spróbować tego niepowtarzalnego smaku. Ciasto zalicza się do wyrobu ciast regionalnych.

Pieczone paski chleba z czosnkiem 130g

9,90 
Bardzo popularna przekąska do piwa i nie tylko. Chrupiące paski chleba z czosnkiem.

Płaty Śledziowe w oleju 700g

26,90 
Płaty śledziowe 70%, lekko solone w oleju z ziołami (ziele angielskie, pieprz, listek laurowy).  

Rokiskio Uszy Wędzone

14,90 
Uszy wieprzowe wędzone na gorąco. Siekane ,  wędzone i przyprawione ziołami , solą i czarnym pieprzem. Przysmak  do  piwka i nie  tylko.    Gramatura  200g

Rokiskio Uszy Wędzone 200g

14,90 
Uszy wieprzowe wędzone na gorąco.

Śledzie Świąteczne w oleju Dese

17,90 
Bardzo smaczne śledzie w skład których wchodzą: suszone pomidory, grzyby, morele, cebula. W oleju, delikatnie solone.

Tradycyjne cepeliny domowe w 45 minut

9,90 
Gotowe suche ciasto do wykonania cepelinów. Prosty sposób na smaczne cepeliny, kartacze. Opakowanie pozwala na wykonanie 8-10 cepelinów.

TWARDY SER DŽIUGAS® MILD

21,90 
To ser, w którym zaczynają się pojawiać typowe właściwości dojrzałego sera. Ten ser - to przyjemnie cierpki aromat i lekko pikantny smak, delikatnie pieszczący podniebienie. Wyróżniający się kremowym, przy skórce nieco jaskrawszym kolorem. O trwałej, jednolitej ir dobrze łamiącej się teksturze. Dwnaście miesięcy dojrzewany twardy ser DŽIUGAS® - jak delikatny przysmak, nadający potrawom nasycenie. Posyp tartymi wiórami przygotowaną pizzę, gorące kanapki, dania makaronowe, przyprawiaj steki lub po prostu przygotuj chrupki serowe. Ten ser pasuje też do sosów. Albo... smakujcie przy aperitifie lub jak deser przy białym wytrawnym winie.