Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

Kwas GERA GIRA koncentrat 9l

9,90 
Opakowanie koncentratu słodu do własnego wykonania i fermentowania kwasu chlebowego GERA GIRA. Skład: słód jęczmienny, słód ryżowy, wyciąg z chmielu, woda, suche drożdże.

Kwas Gira Rugile

8,00 
Tradycyjny litewski kwas chlebowy, produkowany naturalnymi metodami, aromat pieczonego chleba, skutecznie gasi pragnienie, reguluje metabolizm. Gira Rugile to naturalny kwas chlebowy produkowany przez najstarszy litewski browar – Gubernija, istniejący już od XVII wieku. Gira Rugile wytwarza się naturalnymi metodami według ściśle strzeżonej receptury. Swój wyjątkowy słodkawy smak zawdzięcza żytniemu ekstraktowi słodowemu. Gira Rugile nie tylko skutecznie gasi pragnienie, ale również korzystnie wypływa na organizm. Znajdują się w nim witaminy z grupy B, stymulujące wzrost i rozwój organizmu oraz witamina C wzmacniająca układ odpornościowy, z kolei enzymy i bakterie kwasu mlekowego regulują pracę jelit i trawienie. Dzięki ciemnej butelce, ograniczającej dostęp światła napój zachowuje na dłużej swój naturalny smak i aromat pieczonego chleba.

Kwas Gira Tauras ciemny niefiltrowany

11,90 
Ma lekki posmak karmelu, nalewając ze szkła, z każdym łykiem wyczuwamy karmel coraz bardziej. Pod tym względem kwas ten przypomina nieco polski podpiwek, do którego produkcji używa się słodu karmelowego, kwas niefiltrowany.  

Kwas Imperial Gira poj. 0,43l

6,00 
Gasi pragnienie, doskonały smak, zapach domowego chleba. Kwas został wyprodukowany na naturalnych drożdżach piwnych. Bogaty, świeży, słodko-kwaśny smak i zapach domowego chleba to atuty kwasu chlebowego. Kwas Imperial cieszy smakiem, a także pięknym wyglądem szklanej butelki.

Kwas litewski z beczki 1 litr

12,00 

Kwas litewski z beczki 1 litr - z beczki do buteleczki. Produkowany jest z żytniego ekstraktu słodowego, który składa się z żyta i słodu jęczmiennego. Ten rodzaj kwasu chlebowego jest nieco słodszy od tradycyjnego kwasu chlebowego. Jest to dobry wybór, aby ugasić pragnienie. Istnieje możliwość naturalnych osadów. Kwas chlebowy długo zachowuje wszystkie walory smakowe.

 

Kwas nalewamy do butelek PET o objętości 1 litra.

Kwas jest nalewany w dniu wysłania. Otrzymacie go Państwo następnego dnia. Po otrzymaniu kwas chlebowy przechowujemy w temperaturze 0 - 20° C. Zamknięty oryginalnie fermentuje powoli i nadaje się do spożycia przez około 4-6 dni. Po otwarciu należy spożyć go w przeciągu 3 dni.